Mešanica slogov v kopalnici je vse bolj priljubljena

Kopalnica je eden izmed prostorov, kjer se pri ureditvi lahko poigrate in sprostite svojo domišljijo. Dinamicen sprehod skozi dom lahko postane potovanje skozi okolja razlicnih razpoloženj. Koplanica je glede tega poseben prostor, saj je vecji del kopalniške opreme pritrjene, ampak to še ni razlog, da je ne bi uredili v svojem slogu. Iskanje ravnotežja in povezovanje elementov, ki pripadajo razlicnim slogom in hkrati ne izgubijo skladnosti in funkcionalnosti, je bistveno pri izberi kopalniške opreme.

metis-oglas-2.png

Najprej izberemo velike osnovne elemente, kabino, stranišcno školjko, kopalno kad, umivalnik, kopalniško pohištvo, itd. Izbrati moramo vodilni motiv, ki bo zastopan v vseh elementih: barvi, materialu, vzorcu, vendar nikakor ni dobro mešati vec kot treh slogov ureditve.

V manjših kopalnicah moramo biti še posebej previdni pri kombinacji, saj moramo dati prednost svetli paleti barv. Ustvariti moramo središcno tocko prostora, kar lahko storimo že s samo izbiro razlicnih dizajnov kopalniške opreme. Nevtralne barve so dobra osnova za igro z detajli (uokvirjena stara fotograja, plakati...).

Keramične ploščice imajo veliko vlogo pri oblikovanju prostora in dizajna, saj zavzemajo najvecjo površino.

Ploščice obstajajo v veliko dimenzijah z vzorci marmorja, v imitaciji lesenih površin izdelanih po zahtevni tehnologiji in na visokem nivoju, zato je vcasih težko prepoznati ali gre za naravne materiale ali imitacije. Vizualnemu ucinku sledi tudi reliefno oblikovanje površine.

metis-oglas-1.png

Novost so tudi ucinki zgorelega lesa ter imitacije razlicnih efektov na betonu, rustikalni motivi z navdihom zgradb v Emilji-Romagni, trši podtoni obdobja industrijske revolucije, zgodovina skandinavskih držav in Velike Britanije. To se odraža na kolekciji, kjer je velik poudarek na platini in klasicnih rustikalnih motivih, ustvarjenih na nov nacin, s katerimi je mogoce mocno poudariti značaj prostora.

Geometrijski vzorci integrirani z rustikalnimi motivi teraca, so hit letošnje sezone. Vsekakor tudi zlato in ostale kovine so dobro zastopane tako v plošcicah kot v mozaikih.

Naj postane vaša kopalnica kraj dobrega počutja!

Posted on Feb 14, 2018

Kontaktirajte nas

Obiščite nas v našem salonu ali nas kontaktirajte

  • METIS d.o.o.
  • Cesta 4, SI-5270 Ajdovščina
  • telefon: +386 (5) 36 44 997 ali +386 (5) 36 44 997
  • mob: +386 (41) 692 252
  • fax: +386 (5) 36 44 990
  • e-pošta: info@metis.si

URNIK

Salon je odprt vsak dan od ponedeljka do petka ob 9 do 18 ure, ob sobotah od 8 do 12 ure. Nedelje in praznike je salon zaprt